Falun Dafa Minghui.org

Šta svi Dafa učenici moraju znati

(Minghui.org)

U Kini se progon Falun Gonga nastavlja, a Fa ispravljanje još nije završeno. U namjeri da ne olakšamo nadzor i praćenje Komunističkoj partiji Kine, apelujemo na sve Dafa praktikante i Dafa učenike da prestanu koristiti WeChat, Tencent QQ, iCloud, Skype i druge slične aplikacije, bez obzira da li žive u Kini ili drugim zemljama ili regionima u svijetu. Pozivamo praktikante kojih se ovo tiče da zaustave širenje, praćenje kao i nastavak korištenja uz korištenje raznih izgovora. Ovo od vas tražimo radi sigurnosti informacija, vas samih, sigurnosti vaših kolega praktikanata, Dafa projekata, a također i sigurnosti ljudi oko vas.

Mobilni telefoni s WeChatom, Tencent QQ, verzijom iClouda na pojednostavljenom kineskom jeziku, kao i drugim sličnim softverom svi prenose njihove kontakte i druge informacije KPK. Molimo da odmah izbrišete ove aplikacije i vratite svoj telefon na prijašnje fabričke postavke. Da biste to uradili, idite u: Podešavanja (Settings) → Opšte (General) → Poništi (Reset) → Obriši sve sadržaje i postavke (Erase All Content and Settings) (ne: Obriši sve Postavke (Reset All Settings)) → Obriši sada (Erase Now) → Obriši Telefon (Erase Phone). Samo prateći ove korake možete vratiti svoj telefon na fabričke postavke.

Svi Apple uređaji moraju imati iCloud isključen u Postavkama (Settings). Također ne smije se postaviti jezik na pojednostavljeni kineski, (Simplified Chinese)" jer će vaše lične informacije, uključujući vaše kontakte, bankarske informacije, fotografije, lozinke i drugi osobni podatci biti automatski sinhronizovani na iCloud server upravljan od strane kineske kompanije. Čak i informacije o vašoj porodici i prijateljima i SMS poruke mogu se dobiti putem vašeg iCloud naloga. (Apple je 28. februara 2018. godine počeo pohranjivati informacije iCloud naloga na pojednostavljenom kineskom (Simplified Chinese) na kineskim iCloud serverima). Da biste isključili iCloud, idite na Postavke (Settings) → vaše ime (Apple ID) → iCloud → isključite iCloud Drive i sve aplikacije koje koriste iCloud.

Ako ste u prošlost uključili iCloud, puno informacija je već automatski poslato na iCloud. Stoga, nakon što isključite iCloud na telefonu, još uvijek morate izbrisati sve sadržaje sačuvane u iCloud-u. Da biste to učinili, potrebno je da se prijavite na iCloud sa vašeg računara i zatim izbrišete sav sadržaj koji se ondje nalazi.

Ako niste konfigurisali uređaje kao što je gore navedeno, molimo vas obavezno promijenite svoja podešavanja (settings), što je prije moguće, nakon što vidite ovo obavještenje.

Tražimo da svi Dafa praktikanti i Dafa učenici, počevši od njih samih, slijede ovo obavještenje. Molimo vas proslijedite ovo obavještenje i pomognete jedni drugima napraviti neophodne promjene postavki što je brže moguće kako bi se smanjili gubici i izbjeglo kontinuirano pomaganje progonu koje vrši KPK.

Urednički tim Minghui
30. juna 2018. godine.